Core Service - Blogi ja uutiset

Apple iOS 13 ja iPadOS 13, mitä uutta Apple ID:ssä

Kirjoittanut Viivi Pettersson | 25. syyskuuta 2019 klo 8.00.00

Apple julkisti uusimmat käyttöjärjestelmänsä – Mitä uutta päivitykset tuovat yrityskäyttäjille Apple ID:n osalta? 

 

Aiemmassa kirjoituksessamme kerroimme iOS 13 ja iPadOS 13 -käyttöjärjestelmien tuomista muutoksista laitteiden hallinnan kannalta. Päivitys tuo muutoksia myös yritysten Apple ID-tunnuksien hallittavuuteen ja integrointiin.  

 

Mikä on hallittu Apple ID

 

Perinteisesti käyttäjän on täytynyt itse luoda henkilökohtainen Apple ID. Näitä henkilökohtaisia Apple -tunnuksia käytetään esimerkiksi sovellusten lisensointiin, iCloud-tilien hallintaan, iCloud-palveluihin pääsyyn jne. Niitä on voinut käyttää vain tunnuksen luonut käyttäjä. Tämä on hankaloittanut Apple ID:n käyttöä liiketoimintaympäristössä.

 

Hallinnoidut Apple ID:t ovat ratkaisu näihin ongelmiin. Hallitut tunnukset voidaan luoda keskitetysti, ja niitä hallinnoidaan Apple Business Manager -tilin kautta pääkäyttäjän toimesta. Pääkäyttäjillä on mahdollisuus luoda uusia tunnuksia, määrittää roolit tunnuksille, nollata tunnustilien salasanat, rajoittaa käyttäjien pääsyä tunnustilille, poistaa tunnuksia ja päivittää tunnustietojen tilitietoja.

 

Apple ID:n hallinta

 

Monilla yrityksen työntekijöillä on todennäköisesti rekisteröitynä jo (henkilökohtainen) Apple ID, joista varmasti ainakin osa on luotu käyttäen yrityksen sähköpostiosoitetta. Mitä siis tapahtuu työntekijöiden yrityksen sähköpostiosoitteella luomille Apple ID -tunnuksille kun yritys ottaa omaan verkkotunnukseensa päättyvät Apple ID-tunnukset hallintaansa? 

 

Tällöin käyttäjä saa sähköpostiinsa ilmoituksen, että yritys on yhtenäistämässä verkkotunnukseensa perustuvia Apple ID -tunnuksia ja tarjoaa käyttäjälle 30 päivän ajan mahdollisuutta vaihtaa oma henkilökohtainen Apple ID -tunnuksensa joksikin toiseksi (esim. kayttaja@yritys.fi > kayttaja@gmail.com). Kaikki käyttäjän tällaisella tunnuksella hankkimat palvelut (kuten sovellukset, musiikki ja elokuvat) ovat käyttäjän omia ja toimivat tunnuksen vaihtamisen jälkeen kuten aikaisemminkin. Sen sijaan tunnuksen vaihtamisen jälkeen kyseinen yritys voi hallita käyttäjän yrityksen nimissä olevan tunnuksen sisältöä ja asetuksia. 

 

 

Apple ID:n integrointi   

 

Integroimalla yrityksen hallinnoimat Apple ID -tunnukset yrityksen Microsoft Azure Active Directoryn kanssa käyttäjät voivat käyttää samoja tuttuja tunnuksiaan ja salasanojaan kuin muihinkin yrityksen tarjoamiin palveluihin, joten käyttäjän ei tarvitse opetella jälleen uusia tunnuksia salasanoineen. 

 

Kaikki tämä on jälleen yksi askel Applelta sen varmistamiseen, että niin yksityishenkilön kuin yrityksenkin tietoturva ja käyttökokemus pysyvät parhaalla mahdollisella tasolla.

 

Tulevassa kirjoituksessamme kerromme mitä uutta macOS Catalina tuo yritysasiakkaille turvallisuuden ja yksityisyyden suojan osalta. 

 

Kirjoittajat: Sami Koljonen ja Viivi Pettersson. 

 

Tarvitseeko yrityksesi apua Applen innovaatioiden tuomien hyötyjen maksimoinnissa? Konsulttiemme avulla saat Apple-laitteistasi kaiken hyödyn irti!