Core Service - Blogi ja uutiset

Apple julkaisee uutuuksia keskelle etätyötä tekevää maailmaa

Kirjoittanut Markus Saviaro | 19. maaliskuuta 2020 klo 12.33.32

Eilen Apple teki tuotejulkistuksia aika odottamatta ja keskelle maailmaa, joka on epidemian ja mullistuksen kourissa ja joka vaatii hyvin erilaisia työnkulkuja kuin vielä pari viikkoa sitten.

 

Uudet tuotteet kyllä osuvat varsin tuntuvasti sweet spotiin kun Suomen ja koko maailman on kovin pikaisesti omaksuttava uusia tapoja tehdä työtä muualla kuin työpaikalla. Työkalujen käyttömukavuus, innovatiivisuus ja käyttäjäystävällisyys ovat uusissa tuotteissa tutulla Applen tasolla, mikä epäilemättä tehostaa työntekoa paikasta riippumatta.

 

 

Uusi kannettava tietokone kotikonttorille tai vaikka keittiönpöydälle

 

Apple julkaisi uuden Macbook Airin. Uutuus on tuttua ja taattua Applen kannettavien muotoilua ja noudattaa uskollisesti aiempien Macbook Airien muotokieltä. Uutuuden käyttökokemus ja tuottavuus kuitenkin on nostettu vastaamaan koko ajan kasvavia vaatimuksia käyttömukavuudessa ja tehossa. Näppäimistön rakenne on jo aiemmin uudistetusta MacBook Prosta tuttu saksimekanismi, jossa näppäinliikettä on kasvatettu millimetriin. Uusi Air myös avautuu salasananäppäilyjen sijasta jo iPhoneista tutulla TouchID:llä.

 

Tehoa on saatu merkittävästi lisää uusilla suorittimilla ja näytönohjaimella ja Applen ilmoituksen mukaan suoritintehoa on jopa kaksinkertaisesti. Myös näytönohjaimen suorituskyky on noussut 80 %. MacBook Airiin on nyt ensimmäistä kertaa saatavissa neliydinsuoritin, joka myös moniajon osalta nostaa suorituskyvyn erittäin ohuelle kannettavalle tietokoneelle hyvin korkealle tasolle. Kaksi Thunderbolt 3 -porttia vastaa liitettävyystarpeisiin ja Air tukeekin etätyön niin vaatiessa jopa 6K-näytön liittämistä.

 

 

Uusi iPad Pro on tietokoneempi kuin tietokone itse

 

Uusi iPad Pro on häkellyttävän tehokas ja siihen on myös tuotu aiemmin aivan toisen tason ja hintaluokan laitteissa olevaa teknologiaa. Muotokieli on aiemmasta iPad Prosta tuttu ja julkaistut kootkin ovat samat, eli 11" ja 12,9". Ehkä suurimpina uutuuksina julkaistuissa iPadeissa on uusi kamera ja tuki Applen kannettavista tietokoneista tutulle, monen mielestä ylivoimaiselle hiirenkorvikkeelle, TouchPadille. Uudessa kameramodulissa on kaksi linssiä: normaalilinssi ja laajakulmalinssi, joka laajentaa kuvakulmaa ahtaissa sisätiloissa kuvaamisen lisäksi myös esimerkiksi maisemakuvauksessa.

 

Samalla julkaistiin myös aivan uusi Magic Keyboard -näppäimistö, johon magneettisesti kiinnitetty iPad “leijuu” hiukan ilmassa ja katselukulma on portaattomasti valittavissa työskentelyasennon optimoimiseksi. Kursorinäkymää ja TouchPad-ohjausta on optimoitu perinteisesti ainoastaan kosketuksella käytettävän iPadin käyttökokemuksen varmistamiseksi.

 

Uusi iPad Pro on nyt vielä aiempaa selkeämmin suunnattu myös lisätyn todellisuuden (AR) sovelluksille, joten kamerajärjestelmään on lisätty LiDAR (Light Detection and Ranging), joka tuo laitteeseen syvyysnäön sekä kyvyn ympäristön kartoittamiseen AR-sovelluksia varten. Mahdollisuudet tälle teknologialle ovat ennennäkemättömät sekä hyötysovelluksissa, kuten mekaniikassa, että pelaamisen kokemuksen nostamiseen kannettavalla laitteella aivan uudelle tasolle.

 

Uusi laitteisto ja reilusti parantunut laskentateho yhdessä päivitetyn iPadOS-käyttöjärjestelmän kanssa, antavat ennen näkemättömiä kokemuksia sekä etätyöläisille että viihdekäyttäjille.