Mac Pro, josta on kirjoitettu internetissä jo paljon, on tehokkain Applen koskaan tekemä tietokone. Netin asiantuntijakatsausten ja kaikille tutun keskustelupalstojen metelöinnin pöly ei ole vielä laskeutunut ja mielipiteitä tuosta tornikotelossa olevasta tietotekniikan minivoimalasta on valtavasti alkaen tutusta “kukaan ei koskaan tarvitse tuollaista ja se on ihan kauhean kallis Applelisineenkaikkineen” jatkuen “kamalan näköinen juustoraastin” ja päätyen “uskomaton laite ja sellaiselle ammattilaiselle, joka noin paljon prosessoritehoa tarvitsee, tuo on edullinen ja välttämätön”. Melkein kaikki on kuitenkin yhtä mieltä siitä, että Mac Pro on ennennäkemätön tietokone ja sen valmistus, viimeistely ja laajennettavuus on vertaansa vailla.
Nyt saatavilla on jo aiemmin julkistuksessa luvattu räkkikotelossa oleva Mac Pro ja se kyllä muuttaa, helpottaa ja tehostaa sellaisten elinkeinonharjoittajien ja ammattilaisten elämää, joiden pöytätila on muussa käytössä ja kaapeloinnit pysyy mieluummin poissa silmistä – räkeissä ja kaapeissa muun audio- ja videolaitteiston kanssa. Heidän käytössään tuo räkkikotelossaan asuva prosessointihirviö pelastaa monelta harmilta ja riisuu laitteistosta lukuisia aiemmin kriittisiä laajennuskoteloita virtajohtoineen ja pölyä keräävine tuulettimineen.
Räkkikotelo on tuttua ja tunnettua Applen laatua ja on viimeistelty, ei edes moitteettomasti vaan esimerkillisesti. Jokainen liitin, salpa ja sauma on kohdallaan ja käytettävyydeltään kuin taidetta ja moitetta on siitä vaikea löytää. Käyttäjien sekä testaajien mielestä ehdottomasti suurimpana erona tornikoteloon verrattuna mainittakoon, että laajennuskorttien asentaminen tai vaihtaminen ei vaadi kaapelointien irrottamista, vaan kaikki toimenpiteet on tehtävissä ilman kaapelointiin koskemista pelkällä kotelon kannen avaamisella. Ainoastaan hankaluutta joillakin on aiheuttanut kotelon syvyys, joka ei ole 17” vaan vaatii kokosyvän 19” räkin asettuakseen sinne sisälle sujuvasti ja jäämättä pullottamaan edestä tai takaa. Vaikka Mac Pron näkyminen räkistä ei ehkä monia haittaisi, koska kyseessä on upea laite, joka myös joissakin tilanteissa on omiaan lisäämään katu-uskottavuutta näkyessään.
Laajennettavuus onkin Mac Pro Rackissa ihan omaa luokkaansa ja kotelon sisällä on sama laite ja samat ominaisuudet kuin tornikotelossa. Yhteistä käyttöönottovertailuissa, unboxing-videoissa ja kuormatesteissä on se, että valitusta konfiguraatiosta riippuen Mac Pro selviää yskimättä kaikesta mitä sille ammattilaiset ääni- ja videoprosessoinnissa työntää touhuttavaksi, ei aiheuta häiriöääntä studiossa ja pitää kotelon sisällä repullisen tai putkikassillisen verran aiemmin erillisissä laatikoissa ja koteloissa mukana kuljetettua laajennuskapasiteettiä ja prosessointitehoa. Esimerkiksi sellainen äänestä ja sen käsittelystä elantonsa saava ihminen kuin Neil Parfitt on päivittänyt oman laitteistonsa Mac Pro Rack -prosessointilaitoksella ja yllytän katsomaan Neilin tekemät videot Youtubesta, jos tarvitsette esimerkkejä Applen uusimman ja tehokkaimman tietokoneen käyttöönotosta ja käytöstä.