Core Service - Blogi ja uutiset

Mac laitehallinnassa, mutta missä niistä?

Kirjoittanut Markus Saviaro | 4. helmikuuta 2021 klo 12.56.07

Laitehallinnan hyödyllisyyttä ja tarpeellisuutta ei ole tarpeen enää kyseenalaistaa vaan jäljelle jää laitehallintajärjestelmän valinta. 

 

Olemme moneen kertaan puhuneet laitehallinnan puolesta. Laitehallinta mahdollistaa yrityksen infrastruktuurin tietoturvallisuuden edistämisen, käytössä olevien tietokoneiden käyttöjärjestelmien ja käytettyjen ohjelmistojen versioiden yhdenmukaistamisen ja nopeuttaa laitteiden käyttöönottoa merkittävästi. Lisäksi laitehallinnan avulla voidaan merkittävästi pienentää lähitukikäyntien määrää ja entistä vaikeampia asioita voidaan hoitaa etänä ja jopa automatisoituna ilman lähituen siirtymistä paikan päälle 

 

Laitehallinta voi olla yllättävän lähellä 

 

Laitehallintajärjestelmiä on lukuisia ja oikean palveluntarjoajan valitseminen kilpailevien brändien joukosta voi olla vaikeaa kun kukin palveluntarjoaja pyrkii markkinoinnillaan ohjaamaan valinnan juuri heidän ratkaisuunsa. Tässä kirjoituksessa haluamme muistuttaa, että joskus oikein hyvä vaihtoehto yrityksen laitehallinnaksi on yllättävän lähellä. Lähes poikkeuksetta Suomessa yrityksissä on käytössä Microsoftin ohjelmistopaketti sähköpostiin, yhteistyöhön ja toimistotyöhön. Näinä vuosina kiihtyvällä tahdilla tuo toimisto-ohjelmistopaketti paketoidaan ja hankitaan pilviratkaisuna ja myydään lisensoituna käyttäjämäärän mukaan. Officen pilviratkaisut sisältävät perinteisten toimisto-ohjelmistojen lisäksi myös käyttäjähallinnan ja Microsoft 365 Business Premium - lisenssivaihtoehto sisältää myös laitehallinnan. Microsoft Intune on siis useimmiten pelkästään lisenssipäivityksellä saatavissa yrityksen käyttöön ja on erittäin pystyvä laitehallinta. 

 

Perinteisesti ja aikaisempina vuosina Intune on ollut erittäin hyvä mobiililaitteiden ja luonnollisesti myös Windows-työasemien hallinnassa. Mac-tietokoneiden hallinta Intunella on sen sijaan aiheuttanut enemmän hankaluuksia ja harmaita hiuksia kuin ratkaissut ongelmia. Microsoft on kuitenkin kunnostautunut ja Intunen kyky hallita Mac-tietokoneita on parantunut vuosi vuodelta ja sisältää enää vain muutamia puutteita Apple-tietokoneiden hallinnassa. Me olemme ottaneet asiaksemme paikata näitä puutteita ja olemme tuoneet Intunen ja Mac-tietokoneen hallinnasta puuttuvat osat palvelumme osaksi mahdollistaen Apple-tietokoneiden hallinnan Intunella osana yhtenäistä tietokoneiden ja mobiililaitteiden hallintaa. 

 

Intune + mcontrol = työasemien laitehallinta 

 

Sellaiset laitehallinnan tehtävät kuin ohjelmistojen paketointi ja asentaminen työasemiin, sertifikaattien luominen ja asentaminen työasema- tai käyttäjäkohtaisesti sekä Mac-tietokoneiden tuominen PC-laitteiden rinnalle yrityksen tietohallinnon käytössä olevaan työasemainventaarioon luotetuksi laitteeksi sekä jo vuosia Mac-käyttäjien päänvaivana ollut sertifikaattiperusteinen liittyminen verkkoon (802.1X) on nyt ratkaisullamme mahdollista hyödyntäen Microsoftin Intune-laitehallintaa ja mcontrol-palveluamme. Samalla on myös mahdollista läpinäkyvästi käyttää Mac-työasemaa yrityksen hallitsemalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla ilman, että käyttäjän tarvitsee muistaa monta eri salasanaa eri laitteisiin vaan voidaan käyttää samaa käyttäjätunnusta ja salasanaa kuin esimerkiksi sähköpostiin. Jos siis yrityksessänne on käytössä Windows-työasemien lisäksi Apple-tietokoneita ja M365 toimisto-ohjelmisto, niin laitehallintaratkaisun valitseminen yrityksenne tarpeisiin saattoi juuri muuttua yksinkertaisemmaksi.  

 


Ota rohkeasti yhteyttä, niin kerromme miten laitehallinta voi auttaa myös teidän yritystänne, parantaa tietoturvaa sekä tehostaa työskentelyä ja yrityksenne tulosta sen sijaan, että työntekijänne tuskailevat jatkuvasti työasemiensa kanssa.