Core Service - Blogi ja uutiset

Syyskuun Apple Event

Kirjoittanut Viivi Pettersson | 16. syyskuuta 2019 klo 8.00.00

Monen vannoutuneen Apple-fanin ja teknologiaintoilijan odotus palkittiin, sillä viime tiistaina Apple esitteli uudet tuotteensa tuttuun tapaan Steve Jobs Theatressa Cupertinossa.

Applen julkistustilaisuudet ovat vuoden odotetuimpia tapahtumia ja aina ennen tilaisuutta liikkeellä on paljon spekulointia ja huhuja uusista tuotteista. Tälläkään kertaa niiltä ei säästytty ja joitakin yksityiskohtaisia kuvia pääsi julkisuuteen ennen varsinaista julkaisua. Suurimmat odotukset ja huhut kohdistuivat kenties Applen suosituimpaan tuotteeseen, iPhoneen. Uuden iPhonen julkaisu oli odotettu, mutta silti Apple pystyi, jälleen kerran, yllättämään meidät. iPhone 11, iPhone 11 Pro ja iPhone 11 Pro Max ovat kaikki älypuhelimien aatelia. Uusissa malleissa on paranneltu erityisesti kamerajärjestelmää, akun kestoa ja laitteen suorituskykyä.

 

A13 Bionic-siru tuo älyä ja tehoa 

A13 Bionic-sirun sanotaan päihittävän tehojensa puolesta kaikki muut mobiilisuorittimet ja lisäävän akun käyttöikää energiatehokkuutensa vuoksi. Esimerkiksi iPhone 11 Pro:ssa akun kesto on parantunut iPhone XS:ään verrattuna neljällä tunnilla ja iPhone 11 Pro Max:ssa akku kestää jopa viisi tuntia kauemmin edeltäjäänsä iPhone XS Max:iin verrattuna. Lisäksi kaikki iPhone 11 Pro -mallit tukevat 18 watin pikalatausta. Uusien puhelimien käyttöjärjestelmä on iOS 13, joka tulee ladattavaksi myös vanhemmille malleille lähiaikoina.

 

 

Kolmoiskamera tuo huikeasti uusia mahdollisuuksia video- ja valokuvaamiseen

iPhone 11 Pro:n kolmoiskameran pääkamerana on laajakulmakamera, jonka apuna toimivat ultralaajakulma- ja telekamera. Telekameran ansiosta laite pystyy vastaanottamaan jopa 40% enemmän valoa, joten kamera on entistä valovoimaisempi. Ultralaajakulmakamera taas tuo joustavuutta lähietäisyydeltä ja ahtaissa tiloissa kuvattaessa, sillä sen näkymä on jopa 120°. Ultralaajakulma on omiaan myös maisemakuvauksessa.

 

iPhone 11 -mallin tuplakamerajärjestelmä on käytännössä sama kuin iPhone 11 Pro:ssa, mutta ilman telekameraa. iPhone 11 Pro saattaa kiinnostaa video- ja valokuvaajia enemmän, mutta iPhone 11 -mallissa on myös potentiaalia. Vaikka edullisemmasta mallista uupuukin telekamera, on kamerajärjestelmä yhtä laadukas kuin Pro-mallissa. Kameroiden tarkkuus on 12 megapikseliä ja ne tallentavat 4K-videota 60 kuvan sekuntivauhdilla.

Kuvaamista eri tilanteissa tulee helpottamaan uudet ominaisuudet kuten Quick Take, joka mahdollistaa videon tallentamisen valokuvaustilassa, Night Mode, joka auttaa kuvaamista pimeämmissä olosuhteissa sekä Deep Fusion, joka ottaa 9 kuvaa kaikilla eri kameroilla, ja yhdistää ne yhdeksi korkealaatuiseksi kuvaksi.

 

Vaikka iPhonen kamera on ollut monen käyttöön riittävä, on niin harrastaja- kuin ammattitason kuvaajatkin kaivanneet iPhoneen jo pitkään monipuolisempaa kamerajärjestelmää. Hämäräkuvaaminen on ollut tähän asti lähes mahdotonta ja siinäkin mielessä päivittynyt kamerajärjestelmä on päässyt samalle tasolle kilpailijoiden kanssa. 

 

 

Entistä monipuolisempi iPad ja Apple Watch Series 5

Vaikka julkaisutilaisuus keskittyikin enemmän iPhone 11 -mallien esittelyyn, päivittyi iPhonen ohella iPad ja Apple Watch. Uusi iPad ja Apple Watch ovat kummatkin valmistettu 100% kierrätetystä alumiinista. Apple Watcheja ja rannekkeita on saatavissa useammassa eri värissä kuin koskaan aikaisemmin. Apple Watchin suurin muutos on Always-On Retina-näyttö. Vaikka näyttö ei mene nukkumaan, luvataan akun silti kestävän jopa 18 tuntia. 

 

7. sukupolven iPad on monipuolisempi, tehokkaampi ja innovatiivisempi, kiitos uuden iPadOS -käyttöjärjestelmän. Uudistetun käyttöjärjestelmän ansiosta laitetta voi käyttää lisänäyttönä Macille. Uusia ominaisuuksia on esim. kelluva näppäimistö, joka helpottaa kirjottamista yhdellä kädellä, multitaskaamista avustava Slide Over ja Split View, joka mahdollistaa useamman ikkunan avaamisen. Vaikka 7.sukupolven iPad on lähes saman kokoinen kuin 6. sukupolven malli, on näyttö 9,7 tuuman sijaan 10,2 tuumaa. Lisäksi laitteessa on tuki Apple Pencilille ja Smart Connectorin ansiosta Smart Keyboard tulee olemaan oiva lisävaruste 7. sukupolven iPadille. 

 

 

Apple tuo markkinoille uusia viihdepalveluja

Tilaisuudessa esiteltiin myös Applen oma suoratoistopalvelu Apple TV+ ja pelipalvelu Apple Arcade. Suoratoistopalvelun odotetuimpia sarjoja ovat tunnettujen näyttelijöiden Steve Carellin, Jennifer Anistonin ja Reese Witherspoonin “The Morning Show” sekä Jason Momoan tulevaisuuteen sijoittuva “See”, jota on verrattu jopa Game of Thronesiin. Apple TV Plussaa päästään käyttämään marraskuun alussa. Ja mikä parasta, Apple tarjoaa palvelun ilmaiseksi kaikille iPhonen, iPadin, Apple TV:n tai Macin ostajalle kokonaiseksi vuodeksi!

 

Apple Arcade on uudenlainen tapa pelata iPhonella, iPadilla ja Apple TV:llä. Arcade sisältää yli 100 peliä, joita voit pelata vapaasti ja rajoituksetta Apple-laitteillasi kuukausimaksua vastaan. Arcadessa ei ole mainoksia, eikä pelien sisäisiä lisämaksuja. Pelit ovat pelattavissa sekä verkossa, että offline-tilassa ja pelejä pystyy jatkamaan toisella laitteella. Uusille asiakkaille Apple tarjoaa yhden kuukauden kokeilun veloituksetta. Apple TV Plussan ja Apple Arcaden parissa riittänee puuhaa ja viihdettä pitkäksi aikaa. 

 

iPhone 11-mallit saatavilla 20.9.2019, alk. 829€. iPad 7th Gen saatavilla 30.9.2019, alk. 399€. Apple Watch Series 5 saatavilla 20.9.2019, alk. 459€. Apple TV+ saatavilla 1.11.2019, 5,99€/kk. Apple Arcade saatavilla 19.9.2019, 5,99€/kk.