Core Service - Blogi ja uutiset

Tieto on valtaa, joka vaatii suojausta ja huolenpitoa

Kirjoittanut Markus Saviaro | 5. toukokuuta 2022 klo 12.49.43

Nyt enemmän kuin koskaan tuo ikivanha sanonta on totta! Yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt ympäri maailmaa käsittelevät tiedostoja ja tietoa, jonka varaan voidaan laskea koko yrityksen liiketoiminta, henkilötietojen tietosuoja tai pahimmillaan ihmishenki. 

 

Kaikki olemme varmasti yhtä mieltä tiedon suojaamisen tärkeydestä. Tiedon suojaamisen vuoksi emme tahdo vaikeuttaa, hankaloittaa tai hidastaa työn tekemistä ja asioiden hoitoa, joten tiedon turvaaminen on pyrittävä tekemään mahdollisimman mutkattomaksi ja läpinäkyväksi. Esimerkiksi sähköpostiliikenne olisi kyettävä suojaamaan, mutta kuitenkin sähköpostin lähettäminen ja vastaanottaminen olisi oltava sujuvaa ja istuttava normaaliin työnkulkuun. 

 

Olemme tutkineet eri ratkaisuja suojatun ja tietoturvallisen sähköpostin lähettämiseen ja vastaanottamiseen sekä sen tiedon matka-ajan aikaiseen seurantaan. Enemmän tai vähemmän jokainen niistä kykenee salaamaan  eli kryptaamaan sähköpostin ja sen liitetiedostoja. Suurimmat erot tulevat kuitenkin esiin salaamisen, salaamisen purkamisessa, seurannassa sekä käyttäjien hallinnassa. Tarkoitamme esimerkiksi mahdollisuutta seurata ja varmentaa kuka, missä ja milloin tiedon salaa, lähettää sekä mitä ja milloin tiedostolle tai sähköpostille tapahtuu matkalla ja kuka sen on avannut luvallisesti. 

 

Olemme tutkimuksien ja testien jälkeen vakuuttuneet yhdestä ratkaisusta, joka suorittaa edellä mainitut toimenpiteet erinomaisesti samalla huomioiden loppukäyttäjät ja heihin vaikuttavat tekijät. Virtru on erinomainen ratkaisu suojata sähköpostitse tapahtuvaa tiedonkulkua. Virtru mahdollistaa tiedon turvallisen käsittelyn internetin vihamielistenkin myrskyjen läpi.

 

Virtru turvaa ja suojaa liiketoiminnallesi kriittiset sähköpostit ja varmistaa henkilötietojesi ja tiedostojesi turvallisen sekä salatun siirtämisen sähköpostitse. Autamme mielellämme kaikissa tietosuojaan ja tietoturvaan liittyvissä kysymyksissä. Ethän epäröi olla meihin yhteydessä!