Core Service - Blogi ja uutiset

Onko meille murtauduttu?

Kirjoittanut Jari Grönroos | 12. syyskuuta 2022 klo 9.14.31

Emme tiedä, yrittääkö joku murtautua käyttäjätileihimme pilvipalvelussa ja onko sellaista jo tapahtunut. Eikä muuten tiedä meidän ylläpidosta vastaavatkaan… sitä paitsi eihän toimistolla ole ketään. Hetkinen, kenen pitäisi tietää - ja miksi?

 

Yrityksen johdolla on oltava käytettävissään riittävä ja realistinen kyberturvallisuuden tilannekuva sekä käsitys riskien mahdollisesta vaikutuksesta organisaation ydintoiminnoille. Riittämätön panostus kyberturvallisuuden hoitoon voi aiheuttaa merkittäviä taloudellisia tappioita ja organisaation maineen menettämisen. Nykyaikaisessa yritysmaailmassa tietoturvallisuus on entistä tärkeämpää, oli organisaatio sitten pieni, keskisuuri tai suuri, sillä maailma on muuttunut viimeisten kuukausien aikana runsaasti eikä pelkkään hyvään onneen sen kanssa, onko data ja käyttäjät turvassa, voi enää luottaa.  

 

Olemme oppineet toimimaan GDPR:n kanssa, seuraavana vuorossa on uhkiin varautuminen sekä tietoturvallisuuden monitorointi.  Digitaalisuuden lisääntyminen ja uudet liiketoiminnan tarpeet muuttavat ympäristömme yhä monimutkaisemmaksi. Palvelut voivat olla omalla palvelimella mutta yhtä hyvin pilvessä, niin taloushallinnon sovellukset, myynnin ohjaus kokonaisuudessaan ja kaikki muu data. Tällöin nousee käyttöoikeudet ja niiden hallinta arvaamattomaan arvoon, kenellä oli oikeus päästä minnekin ja jos ei ole, niin miksi ei ole.

 

Siksi Core Service oy on kehittänyt kokonaisuuden, jolla voi valvoa koko IT-ympäristöä ja asiantuntijoiden ylläpitämien palveluiden avulla saat vapauden keskittyä omaan liiketoimintaasi, säästät voimavaroja ja vähennät tietoturvariskejä.

 

Monitorointi on keskeinen osa organisaation tietoturvallisuutta, minkä avulla ehkäistään uhkia ja puolustaudutaan niitä vastaan sekä vastataan tietoturvavaatimuksiin. Monitorointi antaa organisaatioille kyvyn tunnistaa ja analysoida tapahtumia sen tietoverkossa, ohjelmistoissa ja laitteissa. Onpa kyse sitten vikatilasta tai rikollisuudesta.

 

 

Mikäli jokin asia jäi askarruttamaan, otathan meihin rohkeasti yhteyttä niin kartoitetaan yhdessä juuri teille sopiva ratkaisu.