Core Service - Blogi ja uutiset

Tunne tietoturvaympäristösi

Kirjoittanut Markus Saviaro | 13. heinäkuuta 2021 klo 7.58.25

Tietoturvaa kannattaa ajoittain katsoa toisesta näkökulmasta, sillä näkökulman vaihtaminen auttaa usein ymmärtämään tietoturvallisuutta paremmin ja tunnistamaan siihen liittyvät kehityskohteet.

Me kaikki olemme erilaisia ja pystymme rakentamaan aivoissamme eritasoisia rakennelmia ja tilanteita. Jotkut pystyvät käymään mielessään Okinawan taistelua eri puolilta katsottuna ja toisille riittää villin lännen kaksintaistelu kuudestilaukeavalla.

 

Tietoturvasodassa joukoilla on tukenaan esikunta, jossa on kykyjä suorittaa ajatusrakennelmia monilta erikoisosaamisen alueilta, mutta useimmat meistä tarvitsevat apuvoimia esikuntaansa tai koko ajatelman synnyttämiseen. Apuvoimien hankinta tai rekrytointi on usein kallista, hankalaa ja se usein jääkin tekemättä kun ajatellaan omien voimien ja aivojen synnyttämien sotapelien riittävän. Harmillisesti kuitenkin niin ei oikeasti ole, ja pelit jäävät pelaamatta sekä pahimmillaan organisaation henkilöstön tietosuoja on uhattuna tietojen ja tiedostojen sekä tietoverkkojen lisäksi. Onkin ensiarvoisen tärkeää löytää oman organisaation koon ja alan mukainen tietoturvapelien pelaaja, jonka pystyy nappaamaan vaihtopenkiltä tukemaan heikohkoa puolustusta tai paikkaamaan väsyneen keskikentän keskustan tilalle.

 

Mistä sellaisen sitten löytää? Vertaistuki on korvaamatonta ja oman verkostonne kautta kannattaakin vaihtaa kokemuksia ja hyväksi havaittuja vaihtomiehiä jos tuntuu, että oma pelikirja ei anna kaikkia vastauksia. Core Servicellä on myös helposti ja turvallisesti käytettävä vaihtoehto tietoturvapeleihin ja vertaistukeen ja olemme tuotteistaneet tietoturvapuolustuksen ensimmäiseksi taktiikaksi tietoturvakartoituksen. Tietoturvakartoituksellamme löydätte suurimmat aukot puolustuksessa ja vaarantuneet sillanpääasemat, joiden puolustuksen vahvistamisessa ja tarvittaessa suojaamisessa voitte joko omin voimin, meidän avullamme tai vaikka toisella vaihtopelaajalla muuttaa tietoturvapelin painopistettä organisaatiossanne.

 

Tietoturvallisuuteen liittyvien asioiden selvittäminen on ensiarvoisen tärkeää. Ensimmäinen askel on sen ymmärtäminen, että organisaationi on otettava kantaa tietoturvallisuuteen. Seuraava askel on selvittää mitä kiinnostavaa ja suojattavaa minulla ja organisaatiollani on. Tämän jälkeen alkaa teknisempi tilannekartoitus, jossa tutkitaan mm. suojattavien kohteiden nykyinen suojaustaso tai todetaan sellaisen tarve.

 

Harvalla meistä on ammattitaito ja esikunta kokonaisvaltaiseen alkutilanteen, tarpeen ja tehtävien toimenpiteiden tutkimiseen sekä dokumentointiin. Lisäksi ne on kyettävä selittämään ymmärrettävästi koko organisaatiolle. Autamme tässä kaikessa Teitä mielellämme! Käy tutustumassa tietoturvapalveluihimme tai ota yhteyttä, niin kerromme palveluistamme mieluusti lisää.