Core Service - Blogi ja uutiset

Uusi työpuhelin – iPhone 11 Pro Max

Kirjoittanut Jari Grönroos | 11. marraskuuta 2019 klo 9.00.00

Tuli ajankohtaiseksi vaihtaa työpuhelin uuteen, sillä vanha on kulkenut mukana jo monta vuotta. Tässä jutussa kerron mitä työpuhelimelta odotan ja miten iPhone 11 Pro Max vastaa odotuksiani.

 

Mitä puhelimelta odotan?

 

  1. Pitkää akkukestoa
  2. Isoa näyttöä, jolta lukea meilit ja tehdä työt liikkeellä ollessa ja joka toimisi myös DJI-kopterin kauko-ohjaimen näyttönä
  3. Integrointia olemassa oleviin järjestelmiin (Autotask/Datto, www-pohjaiset muut järjestelmät, mahdollisuus tehdä verkkolaitteisiin konfiguraatioita ilman läppäriä, tai lukea eri tyyppisiä asiakirjoja (PDF, Word, Excel jne.)
  4. Hyvää kameraa, koska valokuvaaminen on hauskaa ja paras kamera on se, joka on mukana

 

Ensin työ…

 

Työssäni puhun paljon puhelimessa, kiireisenä päivänä jopa useita tunteja. Osallistun jatkuvasti myös etäpalavereihin käyttäen Microsoft Teamsia, Slackia tai muuta yhteistyösovellusta. Nämä tarpeet on useimmiten pakko hoitaa lentokentällä, junassa tai muussa yleisessä tilassa, joten on erittäin kätevää, ettei verkkotapaamisia varten ole aina pakko kaivaa läppäriä esiin. Tämän lisäksi tarkastelen päivittäin ohjausjärjestelmästämme asiakkuuksien tilannetta, sekä haen tietoa heidän dokumentaatiostaan. Näihin tarpeisiin Applen iPhone 11 Pro Max vastaa hyvin. Voin siis mainiosti liittyä verkkopalaveriin kännykällä ja silti nähdä saman kuin nekin, jotka ovat liittyneet palaveriin tietokoneella.

Koska puheaika on suorastaan uskomattoman pitkä, voin helposti käyttää puhelinta lataamatta koko päivän. Kun puhelinta sitten pitää ladata, latautuu se todella nopeasti. On siis perusteltua sanoa, että liikkuva työ pelkällä kännykällä on mahdollista, eikä läheskään kaikkeen nykyään enää tarvita iPadia tai MacBookia.

 

…ja sitten se huvi

 

Olen harrastanut valokuvaamista jo pitkään ja jo heti alussa opin vanhan luontokuvaajan viisauden: paras kamera on se, joka on mukana.

 

No, kamerana Applen iPhone 11 Pro on todennäköisesti parasta mitä alalla on tapahtunut. Sen uudet yökuvaus- ja Smart HDR -tilat tuottavat suorastaan uskomattomia kuvia, ja mikä parasta, se kulkee taskussa aina mukana! Maltillinen 12 Mpix kenno tuottaa isomman pikselikokonsa ansiosta kohinattomia kuvia hämärässäkin.

 

Joku voi toki sanoa ettei kuvaaminen ole enää kivaa kun kamera tekee kaiken automaattisesti. ”Säätäjiä” suosittelen lataamaan App Storesta Halide Cameran, jolla voikin sitten halutessaan tehdä kaiken itse. Kolmella eri optiikalla saa jo kattavaa matkakuvaa tai muuten vain hyviä otoksia kun on perheen kanssa liikkeellä. Itselleni maisemakuvaus on tärkeää ja lähellä sydäntä.

 

 

DJI-drone ja iPhone 11 Pro Max

 

DJI Mavic 2 Pro -dronella teen kartoituslentoja ja 3D-mallinnuksia, sekä tietysti myös luontokuvausta. iPhone 11 Pro Maxin näyttö on jo riittävän iso, joten dronen kauko-ohjaimen näytöksi ei ole enää välttämätöntä kantaa iPadia mukanaan.

 

Mitä tämä kaikki sitten maksaa? Applen AFS-palvelulla (Apple Financial Services) edullisimmillaan vain 24,96 €/kk!